Loading

Het Comité 4 en 5 mei Velsen was aanwezig op het druk bezochte Havenfestival. Op een stand stonden historische voertuigen, die deelgenomen hebben aan de bevrijding van Velsen op 8 mei 1945. Hun eigenaren waren aanwezig en volop bereid het een en ander over hun hobby te vertellen. Er zijn vele selfies gemaakt van kinderen van bezoekers in deze voertuigen.

‘Vrijheid’ en ‘4 en 5 mei’

Dit zijn de kernwoorden waarmee het Comité 4 en 5 mei Velsen wilde testen of zij -als plaatselijk comité- goed in de weer zijn om deze kernwoorden in Velsen betekenis te geven. Velsen is namelijk één van de zwaarst getroffen gemeenten van Nederland in die voor ons gebied laatste oorlog! Onze website: https://4en5meivelsen.nl is geheel op deze kernwoorden gericht en staat vol informatie over wat er tussen 1940 en 1945 in Velsen allemaal is gebeurd.

Wilt u enige vragen beantwoorden?

Bij de 4 en 5 mei-stand bleek uw belangstelling en de aanwezige comitéleden hebben getracht al uw vragen te beantwoorden. Wellicht wilt u alsnog meer weten en het Comité laten weten hoe u over Vrijheid en 4 en 5 mei denkt. Als u de hokjes aanvinkt waar u achter staat, kunt u ook aangeven wat u wellicht mist of waar volgens u meer nadruk moet worden gelegd. Ook kunt u uw suggesties kwijt en verbeterpunten voor het Comité.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.