Dichter bij 4 en 5 mei

Loading

Nationaal

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei organiseert al jaren een dichtwedstrijd voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. De winnaar van de wedstrijd mag zijn/haar gedicht voordragen tijdens de Nationale dodenherdenking op de Dam in Amsterdam.

Eén provincie is gastheer

Elk jaar is een Nederlandse provincie gastheer van de dodenherdenking en wordt Dichter bij 4 mei in die provincie gehouden.

Lokaal

Ons comité heeft enige jaren geleden gemeend de ‘gaten’ te moeten opvullen in de jaren dat Noord-Holland geen gastheer is.

Dichter bij 4 mei Velsen

In de gemeente Velsen wordt daarom elk jaar ‘Dichter bij 4 en 5 mei Velsen’ georganiseerd door het Comité 4 en 5 mei in samenwerking met de Bibliotheek Velsen, waarin leerlingen van het Velsens Voortgezet Onderwijs worden uitgenodigd een kunstuiting in te sturen over het begrip Vrijheid.

4/5 mei Vrijheidsschool

De laatste jaren is de mogelijkheid geopend om (samen met gedichten voor klas 3) de gehele school te laten meedingen naar de titel: ‘4 en 5 mei Vrijheidsschool’. Deze bokaal is digitaal ontworpen en gemaakt door Pleun Roodnat, eindexamenkandidaat (inmiddels geslaagd) en omdat zijn school TCV/MCV 3x deze titel in de wacht sleepte, permanente bezitter van deze wisseltrofee.

Winnaar: TCV/MCV

Winnaar: TCV/MCV

Winnaar: TCV/MCV

De 4 en 5 mei Vrijheidsschool Velsen wordt uitgereikt aan TCV/MCV directeur Frank Out door de voorzitter van het comité Peter Hamersma.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.